Siirry pääsisältöön

Esteettömyystiedot

Esteettömyys

Kuva 1

Accessibility info in English: https://tekstintalo.fi/accessibility

Saapuminen

Tekstin talon esteetön sisäänkäynti sijaitsee osoitteessa Lintulahdenkatu 3. Toinen sisäänkäynti sijaitsee Kaikukadun sisäpihan puolelta. Kaikukadun puoleinen sisäänkäynti ei ole esteetön, sillä sen luo johtaa joka suunnasta tultaessa porrasaskelmia.

Lintulahdenkatu on rinteessä, joten sisäänkäynnin edustalla on kaltevuutta molempiin suuntiin (kuva 1). Kadulta ovelle johtaa loivasti laskeva luiska.

Tekstin talolla ei ole asiakaspysäköintiä. Alueella on kadunvarsilla pysäköintipaikkoja. Sisäänkäynnin edustalla on kadunvarrella pysäköintipaikkoja, joten saattoliikenteen voi olla vaikeaa päästä aivan pääsisäänkäynnin eteen.

Kuva 2

Sisäänkäynnin ovessa (leveys 1 m) on sähköinen avausmekanismi, joka toimii painikkeella (kuva 2).  

Tekstin talon tilat sijaitsevat rakennuksen ensimmäisessä, neljännessä ja kuudennessa kerroksessa. Jokaisessa kerroksessa on esteetön wc, joista tarkemmat tiedot alempana.

Kuva 3

Saavuttaessa sisäänkäynnistä aulaan on suoraan edessä kerrosopastetaulu. Rappukäytävä ja hissiaula sijaitsevat sisäänkäynnistä käsin katsottuna aulan vasemmassa reunassa olevan oven takana (kuva 3).

Oven leveys on 87 cm (+ avattava levike) ja kynnyksen korkeus on 2 cm. Ovessa on sähköinen avausmekanismi painikkeella.

Kuva 4

Hissit

Rappukäytävässä on henkilöhissi, jolla pääsee talon kaikkiin kerroksiin. Hissi on nykyisiä esteettömyysvaatimuksia pienempi. Hissin oven leveys on 83 cm, hissin rungon leveys 1 m ja syvyys 1,1 m (kuva 4).

Rakennuksessa on lisäksi iso tavarahissi, jota on mahdollista käyttää henkilökunnan avustuksella. Tavarahissiin kulku ensimmäisen kerroksen kautta.

Kuva 5

Tavarahissillä (kuva 5) pääsee Tekstin talon kaikkiin kerroksiin. Hissiä voi käyttää vain henkilökunnan avustuksella. Tavarahississä on raskas ovi, jonka leveys on 1m, molemmat ovet avaamalla leveys on 2m. Hissin rungon leveys on 2m ja syvyys 2m.

Kuva 6

Ensimmäinen kerros

1. kerroksessa Tekstin talon tiloihin on kulku porraskäytävästä raskaasta väliovesta, jonka leveys on 87 cm (+ avattava levike) ja oviaukossa on 2 cm kynnys (kuva 6). Ovelle johtaa 40 cm pitkä ja 4 cm korkea luiska. Ovessa ei ole sähköistä avausmekanismia. 

1. kerroksessa tapahtuma- ja kokouskäytössä ovat tapahtumatila Permantosali, Permantosalin Takahuone (vuokrattavissa myös kokouskäyttöön arkisin klo 8-16), kokoustila Kabinetti sekä rauhalliseen työskentelyyn tarkoitettu Avoin työtila.

1. kerroksessa on esteetön wc, josta tarkemmat tiedot alempana.

Kuva 7

Permantosali (1. krs)

1. kerroksessa sijaitsee tapahtumatila Permantosali. Käynti Permantosaliin kulkee kahden oven kautta (kuva 7). Ovien leveys on 80 cm (+ avattava levike 30 cm), oviaukoissa on 2 cm korkeat sisääntulosuunnasta porrastetut kynnykset. Ensimmäisen oven jälkeen kuljetaan käytävää, ja ovi Permantosaliin on käytävän päässä vasemmalla. 

Kuva 8

Ensimmäisen oven jälkeen kuljetaan käytävää, ja ovi Permantosaliin on käytävän päässä vasemmalla (kuva 8). Oven leveys on 80 cm (+ avattava levike 30 cm), oviaukossa on 2cm korkea sisääntulopuolelta porrastettu kynnys.

Kuva 9

Permantosaliin on vaihtoehtoinen kulku jota kautta pääsee kulkemaan suoraan pyörätuolilla. Reitti kulkee Tekstin talon aulassa sijaitsevan Bar Tÿpon läpi, kahden oven kautta (kuva 9). Ovien leveys on 80 cm (+ avattavat levikkeet 30 cm), oviaukoissa on 2 cm korkeat sisääntulosuunnasta porrastetut kynnykset.

Kuva 10

Permantosalin katsomo (kuva 10) on lattiatasossa ja koostuu siirrettävistä tuoleista, joten pyörätuolipaikan saa tarvittaessa katsomon etu-, sivu- tai takaosaan. Tilassa ei ole induktiosilmukkaa. 

Permantosalin lavalle kulkua varten on saatavilla liikutettava pyörätuoliramppi. Rampin pituus 180 cm, leveys 76 cm, kantavuus 300 kg, kaltevuuskulma 12 astetta.

Kuva 11

Kabinetti (1. krs)

Kabinetti on kokoustila Tekstin talon ensimmäisessä kerroksessa (kuva 11). Kabinetin oven leveys on 80 cm. Oviaukossa on sisääntulosuunnasta porrastettu ja ulosmenosuunnasta kumiluiskalla varustettu 2,5 cm korkea kynnys. Pöydän ja lasiseinän välissä on 1,7m tilaa. Tilassa ei ole induktiosilmukkaa.

Kuva 12

Avoin työtila (1. krs)

Avoin työtila (kuva 12) on Tekstin talon kävijöiden vapaasti käytettävissä Tekstin talon aukiolojen puitteissa. Avoin työtila on tarkoitettu rauhalliseen työskentelyyn.

Tilassa on yhden 160cm leveän pöydän äärellä kaksi säädettävillä satulatuoleilla varustettua työpistettä, sekä yksi 60-120cm korkeudelle portaattomasti säädettävä sähköpöytä.

Oven leveys on 80cm. Oviaukossa on sisääntulosuunnasta porrastettu ja ulosmenosuunnasta kumiluiskalla varustettu 2,5 cm korkea kynnys.

Kuva 13

Neljäs kerros

4. kerroksessa Tekstin talon tiloihin on kulku raskaasta väliovesta, jonka leveys on 87 cm (+ avattava levike) (kuva 13). Kynnyksen molemmilla puolilla on matalat kumiluiskat, ja kynnyksen korkeus luiskan yläpäästä mitattuna on 2 cm. Ovessa ei ole sähköistä avausmekanismia. Neljännessä kerroksessa tapahtumakäytössä ovat tilat Kahvihuone ja Kirjastohuone.

4. kerroksessa on esteetön wc, tarkemmat tiedot alempana.

Kuva 14

Kirjastohuone (4. krs)

Kirjastohuoneen (kuva 14) oven leveys on 88 cm. Kynnyksen molemmilla puolilla on matalat kumiluiskat, ja kynnyksen korkeus luiskan yläpäästä mitattuna on 1,5 cm.

Tilassa ei ole induktiosilmukkaa.

Kuva 15

Kahvihuone (4. krs)

Kahvihuoneen (kuva 15) oven leveys on 80 cm. Kynnyksen molemmilla puolilla on matalat kumiluiskat, ja kynnyksen korkeus luiskan yläpäästä mitattuna on 1,5 cm.

Tilassa ei ole induktiosilmukkaa.

Kuva 16

Kuudes kerros

6. kerroksessa on tapahtumatila Parvisali. Rappukäytävästä tapahtumatilaan on raskas väliovi, jonka leveys on 87  cm (+ avattava levike), ja oviaukosta alkaa luiska tapahtumatilan aulaan (kuva 16). Kynnyksen korkeus on 2 cm. Ovessa ei ole sähköistä avausmekanismia.

6. kerroksessa on esteetön wc. Tarkemmat tiedot alempana.

Kuva 17

Parvisali (6. krs)

Parvisaliin on leveät tuplaovet ja oviaukossa on 3 cm korkeat porrastetut kynnykset (kuva 17). Sisäänkäyntiin on saatavilla liikuteltava pyörätuoliramppi, jonka pituus on 60 cm ja leveys 76 cm, kantavuus 300 kg.

Kuva 18

Parvisalissa on pyörätuolipaikat katsomon etuosassa. Tuolipaikkoja on mahdollista järjestää myös etuosaan, mikäli katsomoon nouseminen ei ole mahdollista (kuva 18). Tilassa ei ole induktiosilmukkaa.

Huom! Parvisalin katsomon rakenne saattaa vaihdella esityksen mukaan, tarkemmat tiedot katsomon muodosta kunkin tapahtuman järjestäjältä.

Kuva 19

Esteettömät wc-tilat

Tekstin talon jokaisessa kerroksessa on esteetön wc.

1. kerroksen esteettömän wc:n ovi on 90 cm leveä, ja siinä on 1 cm korkea kynnys. Wc-istuimen vasemmalla puolella 90 cm vapaata tilaa. Oikealla puolella vapaata tilaa on 84 cm. Wc-istuimen ja altaan väli on 78 cm. Tukikaiteet ovat kiinni wc-istuimessa. Tilassa on apuvälineellä kääntymiseen 1,5 m käännähdysympyrän verran vapaata tilaa (kuva 19).  

Kuva 20

4. kerroksen esteettömän wc:n (kuva 20) ovi on 90 cm leveä, ja siinä on 1 cm korkea kynnys. Wc-istuimen vasemmalla puolella 90 cm vapaata tilaa. Oikealla puolella vapaata tilaa on 84 cm. Wc-istuimen ja altaan väli on 78 cm. Tukikaiteet ovat kiinni wc-istuimessa. Tilassa on apuvälineellä kääntymiseen 1,5 m käännähdysympyrän verran vapaata tilaa.  

Kuva 21

6. kerroksen esteettömän wc:n (kuva 21) ovi on 90 cm leveä, ja ovessa on molemmin puolin luiskilla varustettu 1 cm korkea kynnys. Wc-istuimen vasemmalla puolella 92 cm vapaata tilaa. Oikealla puolella vapaata tilaa on 96 cm. Tukikaiteet ovat kiinni wc-istuimessa. Tilassa on apuvälineellä kääntymiseen 1,6 m käännähdysympyrän verran vapaata tilaa. 

Tarvitsetko lisätietoja?

Olethan meihin yhteydessä, mikäli tarvitset lisätietoja esteettömyydestä. Voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen info@tekstintalo.fi.