Tekstin talo etsii baariyrittäjää

Etsimme pitkäjänteistä baariyrittäjää osaksi Tekstin talon yhteisöä! 

Tekstin talo on uusi kirjallisuuden ja tekstin ympärille muotoutuva keskus Sörnäisissä, Kallion kupeessa. Talossa toimii lähes 20 erilaista yhteisöä ja yrittäjää jäsenineen, asiakkaineen ja tapahtumineen. Tekstin talon sydän on baari, joka voi toimia kahvilana päivisin ja baarina iltaisin. Tekstin talon kulttuurikuppila on kohtaamispaikka ja yhteisön hermokeskus.  

Tarjoamme yrittäjälle tilat vanhoissa, juuri remontoiduissa tehdastiloissa, näköalapaikan kulttuurin ytimeen, valmiin, monipuolisen asiakaskunnan, toimintaa päivällä ja illalla seitsemänä päivänä viikossa. Samassa talossa toimii Tekstin talon lisäksi myös mm. kulttuurikeskus Caisa sekä useita mainos- ja mediatoimistoja, lähistöllä sijaitsee mm. Taideyliopisto. Kulman takana avautuvat Hakaniemen ja Kallion vilkkaat alueet sekä kehittyvät keskittymät Suvilahdessa, Teurastamolla ja Hanasaaressa.  
 
Ravintolatila sijaitsee Tekstin talon sisääntulokerroksessa. Samassa kerroksessa, ravintolan välittömässä läheisyydessä on myös tapahtumatila, jonka asiakkaita baari palvelee. Tapahtumatila voidaan myös ottaa anniskelukäyttöön. Tapahtumia on tulossa paljon ja baari voi halutessaan vuokrata tapahtumatilaa pienellä korvauksella. Baarin kyljessä on yrittäjävetoinen kirjakauppa, jonka kanssa on mahdollista tehdä yhteistyötä ja saada baarille lisätuloja. Tekstin talon neljännestä kerroksesta löytyy jäsenjärjestöjen toimitiloja. Kaiken kruununa kuudennessa kerroksessa on esitystila, jonka lämpiönä ja väliaikatarjoilujen tyyssijana baari toimii esityspäivinä. Tilojen välillä kulkee sekä henkilöhissi että tavarahissi.  

Ravintolayrittäjälle vuokrattavat tilat käsittävät 128 m2 salin, pienen kuumennuskeittiön ja sosiaalitilat yhteensä 18,5 m2 sekä wc-tilat 20,5 m2, jotka ovat yhteiskäytössä kerroksen muiden toimijoiden kanssa. Aulatilojen (54 m2) osittaisesta vuokraamisesta baarin käyttöön on mahdollista sopia. Tilan suuret ikkunat avautuvat tasanteelle, jonka voi ottaa terassikäyttöön. Kellarista löytyy lisää varastotilaa. Sisäpihalle on mahdollisuus neuvotella suuremmasta terassialueesta pihan kiinteistöjen kanssa. Ensimmäisen kerroksen kokonaiskapasiteetti on 100 henkilöä, mukaan lukien noin 100 m2 tapahtumatilan. Lähivuosien tavoitteena kasvattaa kerroksen yleisökapasiteettia IV- ja wc-remontin myötä 250 henkilöön.  
 
Keittiötilat eivät mahdollista varsinaista ruokaravintolatoimintaa, mutta yksinkertaisen pikkusuolaisen tarjoaminen onnistuu ravintolassa. Lähistöllä on myös paljon lounastarjontaa. Talon tilaisuuksiin on mahdollisuus järjestää cateringia baarin kautta ja kehittää lisätuloja tätäkin kautta. 
 
Etsimme ravintoloitsijaksi Tekstin talon henkeen ja arvoihin sopivaa persoonallista kehittäjää. Toivomme tulevalta yrittäjältä mahdollisimman laajoja aukioloaikoja, näkemystä baarin konseptista ja läsnä olevaa asennetta. Aiempi kokemus ravintola-alasta sekä kulttuurikentän tuntemus lasketaan eduksi.  
 
Kerro meille kuka olet, mikä on visiosi ja mitä haluaisit tilassa tehdä! Toivomme alustavia yhteydenottoja 7.9. mennessä. Tilaa pääsee katsomaan 8.9. Varsinainen suunnitelma tulee jättää 13.9. mennessä. Tekstin talon hallitus päättää sopimuksen solmimisesta 20.9. Tilat valmistuvat 1.11. ja toivomme baarin aukeavan loppuvuodesta tai viimeistään tammikuussa, jolloin vietämme Tekstin talon avajaisviikkoa. 
 
Lisätietoja: 
Toiminnanjohtaja Laura Serkosalo  
p. 044 2305 044  
laura.serkosalo@tekstintalo.fi  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.