Siirry pääsisältöön

Lintulahdenkatu 3, 00530 Helsinki

MA klo 11–20, TI–TO klo 11–23, PE 11–02, LA klo 12–02

info@tekstintalo.fi


Tilaa Tekstin talon uutiskirje

Instagram | Facebook

Edellinen
Seuraava

Rakenteista mielenrauhaa – apurahat ja työnohjaus

Järjestäjä
Kohderyhmä

Tekstialan freelancerit

Aihe
Kurssit ja koulutukset
Tila
Päivämäärä
19.03.2025
Aika
10.00 – 16.00
Kieli

finnish

Liput

TÄYNNÄ

Tervetuloa mukaan tekstialan työhyvinvointitapahtumaan!

Ohjelmasarjan neljännessä tapahtumassa aamupäivällä murretaan apurahoihin liittyviä myyttejä ja annetaan konkreettisia vinkkejä apurahahakuun. Iltapäivällä ohjelma tarjoaa osallistujille arvokasta työnohjausta ryhmäohjauksen muodossa. Ohjausten lomassa osallistujat pääsevät reflektoimaan sessioiden teemoja kirjoitusharjoituksen parissa.

Tapahtuma on osa Tekstin talon valtakunnallista tekstialan kehityshanketta. Ohjelma on suunnattu erityisesti tekstialan freelancereille, mutta kaikki alalle itsensä kokevat ovat tervetulleita. Ohjelman peruspilareita ovat verkostoituminen ja tiedonjako ammattilaisten kesken. Tapahtuma striimataan ja pienryhmätehtävät on mahdollista suorittaa myös etäyhteydellä. 

HUOM! Paikkoja tapahtumassa on rajoitetusti. Myös työnohjaukseen paikkoja on tarjolla rajoitetusti. Työnohjaukseen ei ole pakko osallistua, vaan tapahtumassa tarjotaan muuta sisältöä ohjaussessioiden ajan.

Tapahtumaan on myös etäosallistumismahdollisuus.

TAPAHTUMA ON TÄYNNÄ!

Apurahojen myytinmurtajat -osuutta ja iltapäivän kirjoitusharjoitukseen voi rajoitetusti osallistua tämän linkin takaa.

Ilmoitathan, jos et pääse paikalle osoitteeseen aleksi.aro-heinila@tekstintalo.fi

Ohjelma

Tervetuloa, ovet auki 
klo 10.00 
Ennakkoilmoittautumisen perusteella rekisteröityminen ja aamukahvit. 

Aamupäivä: Apurahojen myytinmurtajat
klo 10.30–12.00
Olenko huono tekijä, jos en saa apurahaa? Montako hakemusta pitää tehdä, jotta yksi niistä menestyy? Mistä löytää suosittelijoita? Kannattaako apurahapätkien välillä ilmoittautua työttömäksi, ja miten se onnistuu? Kuinka tunnollisesti työsuunnitelmaa täytyy noudattaa? Keskustelussa käsitellään apurahahakemusten suunnittelua, hylkäysten kestämistä, apurahan saamisen psykologiaa, raportointia, kuivien kausien selviämistä ja muita apurahatyöskentelyn käytännön kysymyksiä. Apurahoista ja omista kokemuksistaan keskustelemassa Pontus Purokuru ja E. L. Karhu.

Lounas
 
klo 12.00–13.15
Ohjelma tarjoaa lounaan osallistujille Bar tÿpossa.

Iltapäivä: Valmennusta paineensietokykyyn ja aikaan saamiseen
klo 13.00–16.00

Iltapäivällä osallistujat pääsevät kokeilemaan työnohjausta ryhmäohjauksen muodossa. Työnohjauksessa käsitellään kahta eri teemaa ja jokainen osallistujan tulee valita toinen, johon he haluavat osallistua. Teemat ovat paineensietokyky ja miten saada aikaan ja mistä sen näkee? Työnohjaus suoritetaan pienryhmissä ja se kestää noin tunnin per ryhmä. Työnohjaajina toimivat Kati Sirén, Kirsi Marttinen ja Päivi Haanpää.

Etäosallistujille tarjotaan ohjausta Teams-yhteydellä. Kaikki etäohjauksen osallistujat osallistuvat ohjaukseen etänä. 

Työnohjauksen lomassa permantosalissa työnohjausta odottavat pääsevät tekemään ohjattua kirjoitusharjoitusta itselleen tärkeästä hyvinvoinnillisesta teemasta. Työnohjaukseen ei ole pakko osallistua, osallistuja voi tehdä kirjoitusharjoitusta salissa koko iltapäivän ajan. Kirjoitusharjoituksista vastaa Eeva Åkerblad.

Puhuja ja ohjaajat

Pontus Purokuru on kirjailija ja filosofian freelancer, joka tekee podcasteja Selitä mulle ja Mikä meitä vaivaa. Hänen uusin teoksensa on lyhytproosakokoelma Keskeytysten arkisto.

E. L. Karhu on näytelmäkirjailija ja prosaisti. Hänen tunnetuimpia töitään ovat näytelmät Eriopis - Medeian selviytyjätytär kertoo kaiken (2020) ja Prinsessa Hamlet (2017) sekä romaani Veljelleni (2021). Karhu tunnetaan suomalaisen näytelmän uudistajana ja suomalaisen proosan leikkisänä ravistelijana. 

Kati Sirén on teatteritaustainen työnohjaaja, joka työskentelee useimmiten ryhmissä ja yhteisöissä. Ryhmän vuorovaikutuksessa välittyy ajattelua, tunteita ja tietoa, joita hyödynnetään työnohjauksessa reflektiopintana, pohdiskelun ja syvenevän itseymmärryksen lähteenä. Katin ohjaustyön fokuksessa on yksilön, yhteisön ja erilaisten rakenteiden väliset suhteet sekä niiden vaikutukset meihin ja toimijuutemme.

Kirsi Marttinen on toiminut työnohjaajana vuodesta 2002 ja lisäksi kirjallisuusterapiaohjaaja  Työnohjauksessa tärkeää on yhdessä kokemusten jakaminen ja voimavarojen näkyväksi tekeminen. Rohkea ja avoin keskustelu luo turvallisen tilan nähdä uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia omaan työhön paineidenkin keskellä. Työnohjauksessa kaikesta voi puhua, myös siitä, ettei aina saa aikaiseksi suunnitellun aikataulun mukaan. Tervetuloa nettisivuilleni  www.sopivastitoisin.net ja työnohjaukseen!

Päivi Haanpää on tamperelainen työnohjaaja, kirjailija ja sanataiteen opettaja. Hänstä työnohjaus on lempeä tila kokemusten sanoittamiselle, kysymyksille, uusille näkökulmille ja mahdollisuuksille. Työelämän epäkohdat on tärkeää tunnistaa ja tunnustaa, mutta varsinainen tavoite on aina löytää pieniä ja isompia keinoja toimia asioiden parantamiseksi. Sillä mitä olisi maailma ilman taidetta ja toivoa?

Eeva Åkerblad on kirjoittaja, runoilija ja kirjoittamisen opettaja. Esikoisteoksessaan Huolenpitoja (S&S) hän käsitteli hoivan tematiikkaa. Oman kirjoittamisensa ohella Åkerblad ohjaa kirjoittajaryhmiä ja mentoroi kirjoittajia. Hän on kiinnostunut laajasti työtavoista ja prosesseista, jotka tukevat rennon tuotteliasta ja uteliasta kirjoittavaa arkea.


TULEVAT TYÖHYVINVOINTITAPAHTUMAT

21.05.2025 Palautuminen ja työterveys

MENNEET TYÖHYVINVOINTITAPAHTUMAT

17.04.2024 Työhyvinvoinnin perusteet pätkätyöläiselle
18.09.2024 Tekstityöläisen ammatillinen identiteetti
20.11.2024 Myynti- ja neuvottelutaidot työhyvinvoinnin apuna


Järjestäjä pidättää oikeudet aiheiden ja ajankohtien muutoksiin.

Euroopan Unionin rahoittama – NextGenerationEU

Muita tapahtumia