Siirry pääsisältöön
Edellinen
Seuraava

Outsider Art Festival: Hei muuten -sarjakuvanäyttely

Järjestäjä
Outsider Art Festival
Aihe
Festivaali
Tila
Päivämäärä
15.08.2024
Aika
16.00

Hei muuten -sarjakuvanäyttely 15.8. alkaen

Hei muuten -sarjakuvanäyttely Tekstin talolla esittelee kahdeksan erityistä tukea tarvitsevan sarjakuvataiteilijan työtä.

Hei muuten on sarjakuvakirjojen sarja, joka kokoaa yhteen kahdeksan taiteilijan esikoissarjakuva-albumit. Kirjat on tehty tuetuissa taidestudioissa eri puolilla Suomea: Helsingissä Aula-työkodin Studio Aulassa ja Autismisäätiön Vallilan taidestudiolla, Pieksämäellä Etelä-Savon hyvinvointialueen Taidepesulassa sekä Porvoossa Ateljee Eivorissa.

Hei muuten -julkaisusarja punoo umpeen kuilua, joka jättää erityistä tukea tarvitsevat taiteilijat sarjakuvakentän ulkopuolelle. Sarjan taiteilijat Joannis Clementides, Rosa Haikarainen, Anna-Stina Helander, Olli Kanninen, Maija Möttö, Riina Noro, Elias Pylvänäinen ja Kenneth Wallenius tuovat kaikki taide- ja kirjallisuuskeskusteluun jotain, mitä aiemmin ei olla nähty. Näyttelyssä heiltä nähdään sarjakuva-albumeiden lisäksi isoja printtejä teoksista sekä dokumentaarisia videoita tekijöistä ja teosten tekoprosesseista.

Taiteilijoiden työskentelyä on mentoroinnut Miissa Rantanen. Sarjan tekemisen on mahdollistanut Koneen Säätiön tuki ja julkaisun Zum Teufel -kustantamo. Voit ostaa Hei muuten -kirjoja Pertin Valinnan kaupasta Hakaniemestä tai verkossa täällä.

Aika: OAF avajaisviikonloppuna 15.8.-18.8. näyttely on auki Tekstin talon Kabinetissa torstaista lauantaihin 16:00 – 02:00 ja sunnuntaina 12:00-17:30. Näyttely jatkuu maanantaista 19.8. eteenpäin niin, että sitä voi käydä katsomassa Bar tÿpon aukioloaikoina jos Kabinetissa ei ole kokouksia tai muita varauksia.

Tiistaina 20.8. järjestetään Hei muuten -livepiirtämisesitys Tekstin talon Permantosalissa. Mukana ovat Riina Noro, Joannis Clementides ja Miissa Rantanen. Lue lisää täältä.

Hei muuten Instagramissa, OAF:n kirjallisuusohjelma, Zum Teufel, Bar tÿpo

Muita tapahtumia