Rekrytointi

Tekstin talo hakee toiminnanjohtajaa

Tekstin talo on uusi kirjallisuusyhteisö, joka kokoaa kirjallisen kentän monet toimijat kattonsa alle. Tekstin talon toiminta on käynnistymässä ja uudelle toiminnalle etsitään toimitiloja Helsingistä. Toiminnan ytimessä ovat tekijöiden ja yleisöjen kohtaamiset, uuden luovan toiminnan mahdollistaminen ja kirjallisuuden toimijoiden tukeminen.

Jäseniä ovat Helsinki Poetry Connection, Kriittinen korkeakoulu, Nihil Interit, Nuoren Voiman Liitto, Osuuskunta Poesia, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat, Suomen PEN ja Tutkijaliitto.

Tekstin talo – Textens hus ry hakee toiminnanjohtajaa 1.4.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Haemme näkemyksellistä, rohkeaa ja kulttuurityöstä innostunutta toiminnanjohtajaa käynnistämään Tekstin talon toiminnan. Oletko sinä etsimämme järjestö- ja kulttuurikentän ammattilainen?

Työtehtäviisi kuuluu Tekstin talon toimintaedellytysten luominen alusta asti: mm. toimitilojen etsiminen ja vuokraehdoista neuvotteleminen, Tekstin talon toimintamallin luominen, rahoituksen hakeminen, talouden suunnittelu, seuranta ja hallinnointi sekä viestintä. Työskentelet itsenäisesti mutta tiiviisti yhteistyössä Tekstin talon hallituksen kanssa ja toimit Tekstin talon edustajana ulospäin.

Tehtävässä menestyminen edellyttää:

  • korkeakoulututkintoa tai vastaavaa työkokemusta
  • perehtyneisyyttä rahoitusinstrumentteihin ja kokemusta rahoituksen hausta
  • laajaa kulttuuri- ja kirjallisuusalan tuntemusta
  • järjestökentän ja -toiminnan tuntemusta sekä hyviä verkostoja
  • esihenkilö- ja alaistaitoja

Etsimme joukkoomme haasteisiin innostuneesti suhtautuvaa, eteenpäin katsovaa ja näkemyksellistä ihmistä. Olet yhtäältä järjestelmällinen, mutta kykenet myös luovaan ajatteluun. Osaat hallita projekteja, suunnitella itsenäisesti omaa toimintaasi ja hallitset laajoja kokonaisuuksia. Arvostamme yhteistyökykyisyyttä, neuvottelutaitoja ja hyviä viestintävalmiuksia. Katsomme laajan kielitaidon eduksi.

Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen pestin kulttuurisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävässä hankkeessa, joustavat työajat sekä myönteisen ja viisaan yhteisön, joka tukee sinua ponnisteluissasi. Tekstin talo toivoo hakijoita erilaisista taustoista. Jos tiedät olevasi monissa liemissä keitetty ja vastuullinen järjestötyö innostaa sinua, tule meille toiminnanjohtajaksi!

Työsuhde on määräaikainen 31.12.2023 saakka, mutta sitä voidaan jatkaa jatkorahoituksen varmistuttua. Työaika on 37,5 h / viikko. Työtehtävä käynnistyy etätyönä. Työ edellyttää satunnaista ilta- ja viikonlopputyöskentelyä, mutta pääsääntöisesti tarjoamme sinulle joustavia ja elämäntilanteeseesi mukautuvia työaikoja.

Palkka tehtävän alussa on 3000 €/kk. Työsuhteessa noudatetaan 6 kk:n koeaikaa.

Hakuaika tehtävään on 4.2.-23.2.2022. Jatkoon pääsystä ilmoitetaan viimeistään 28.2. Henkilövalinta tehdään viikolla 10. Tehtävä alkaa 1.4. tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja antaa hallituksen jäsen Markku Hoikkala
ke 9.2. klo 10-12 ja ke 16.2. klo 13-15
p. 040 579 5275 tai info@tekstintalo.fi

Hae tehtävään lähettämällä CV:si, hakemuksesi sekä ennakkotehtävä osoitteeseen info@tekstintalo.fi viimeistään 23.2.2022 klo 22.

Ennakkotehtävä

Kirjoita myyntipuhe (max. 1500 merkkiä välilyönteineen), jossa perustelet Tekstin talon merkityksen sellaiselle päättäjälle tai rahoittajalle, joka ei tunne toimintaa ennestään.