Rekrytointi

Tekstin talo hakee tuottajaa ja tiedottajaa

Tekstin talo on uudenlainen kulttuurikeskus, joka yhdistää kirjallisuudesta ja tekstistä kiinnostuneen yleisön, tekstialan tekijät ja yhteisöt. Tekstin talo laajentaa tekstin käsitettä ja vahvistaa kirjallisen kulttuurin asemaa pääkaupunkiseudulla.

Tekstin talo – Textens hus ry on solminut vuokrasopimuksen Helsingin Sörnäisissä, Lintulahdenkatu 3:ssa nk. Elannon korttelissa sijaitsevista 1800 m2 tiloista. Talosta löytyy ravintola, kirjakauppa, työ-, koulutus-, kokous- ja tapahtumatiloja, ja taloon on tulossa yli 15 alivuokralaista. Tekstin talo avataan yleisölle syksyllä tilojen peruskorjauksen jälkeen.

Tekstin talon jäseniä ovat Helsinki Poetry Connection, Kriittinen korkeakoulu, Kulttuuri-, tiede- ja mielipidelehtien liitto Kultti, Mad House Helsinki, Nihil Interit, Nuoren Voiman Liitto, Osuuskunta Poesia, Suomen aforismiyhdistys, Suomen arvostelijain liitto SARV, Suomen Kirjailijaliitto, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat, Suomen PEN ja Tutkijaliitto. Tekstin talon alivuokralaisia ovat lisäksi Book Brothers, Enostone ja Helsinki Literary Agency.

Tekstin talo – Textens hus ry hakee puolipäiväistä tuottajaa ja tiedottajaa tai kokoaikaista tuottaja-tiedottajaa 1.8.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan

Haemme rohkeita ja kirjallisuudesta innostuneita henkilöitä rakentamaan ja toteuttamaan Tekstin talon sisältöjä ja viestintää. Tehtävät voi jakaa kahdelle puolipäiväiselle henkilölle tai yhdistää yhdeksi kokoaikaiseksi tehtäväksi.

Tekstin talo on pieni, aktiivinen organisaatio. Tuottajan ja tiedottajan lisäksi talossa on kokoaikainen toiminnanjohtaja, joka vastaa hallinnosta ja taloudesta sekä toimii tuottajan ja tiedottajan esihenkilönä. Tarvittaessa lisätyövoimaa voidaan palkata tuntiperusteisesti tapahtumien toteutuksen avuksi.

Tekstin talon tapahtumakokonaisuus koostuu talon toimijoiden omista tapahtumista ja koulutuksista, Tekstin talon tuottamista sisällöistä sekä ulkopuolisten tapahtumanjärjestäjien tilaisuuksista. Jäsenjärjestöt ja talon toimijat vastaavat itse omien tapahtumiensa tuottamisesta ja tiedottamisesta. Tuottaja vastaa Tekstin talon omien tapahtumien tuottamisesta. Tiedottaja vastaa Tekstin talon tapahtumien tiedottamisesta sekä kokoaa koko talon tapahtumia yhteen ja tiedottaa niitä. Tuottaja ja tiedottaja vastaavat myös ulkopuolisten vuokraajien vastaanottamisesta ja ohjaamisesta yhdessä Tekstin talon toiminnanjohtajan kanssa sekä tarvittaessa sijaistavat toisiaan ja toiminnanjohtajaa. Mikäli työnkuvat erotetaan kahdeksi osa-aikaiseksi tehtäväksi, on tuottajalla ja tiedottajalla mahdollisuus lisätyöhön talon toimijoiden tuotantojen ja viestinnän tehtävissä.

Tuottajan tehtäviin kuuluvat:
Tekstin talon tapahtumien ja tapahtumakokonaisuuksien suunnittelu ja käytännön toteutus muun henkilökunnan kanssa
Yhteydenpito esiintyjien kanssa ja palkkioiden sopiminen
Tapahtumabudjettien seuranta
Tapahtumatekniikan ylläpito

Tiedottajan tehtäviin kuuluvat:
Tekstin talon tiedotuksen suunnittelu ja käytännön toteutus
Tekstin talon toimijoiden tapahtumien kokoaminen ja yhteinen tiedottaminen
Tekstin talon tiedotuskanavien ylläpito
Viestinnän tekstien ja kuvien tuottaminen ja/tai tilaaminen

Tehtävässä menestyminen edellyttää:
soveltuvaa korkeakoulututkintoa tai vastaavaa työkokemusta
kulttuuri- ja kirjallisuusalan tuntemusta
erinomaista suomen kielen taitoa ja sujuvaa kirjallista ilmaisua
kokemusta ja näkemystä tapahtumanjärjestämisestä ja/tai viestinnästä

Jos työ kiinnostavien kirjallisuussisältöjen ja tekstintekijöiden parissa innostaa sinua, tule meille tuottajaksi ja/tai tiedottajaksi!

Etsimme joukkoomme haasteisiin innostuneesti suhtautuvaa, eteenpäin katsovaa ja aloitteellista ihmistä. Olet järjestelmällinen, mutta kykenet myös luovaan ajatteluun. Osaat hallita projekteja, suunnitella itsenäisesti omaa toimintaasi ja hallitset laajoja kokonaisuuksia. Hoidat huolellisesti myös yksityiskohdat ja rutiinitehtävät paikan päällä, yhdessä monenlaisten tekijöiden ja asiakkaiden kanssa. Siedät myös epävarmuutta ja keskeneräisyyttä ja pystyt reagoimaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Arvostamme yhteistyökykyä, sosiaalisia taitoja sekä esiintymisvalmiutta. Katsomme järjestökentän tuntemuksen ja laajan kielitaidon eduksi.

Tekstin talo on vasta käynnistymässä, joten sinulla on tilaisuus luoda aidosti jotain aivan uutta! Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen näköalapaikan kulttuurisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävässä talossa, joustavat työajat sekä myönteisen ja viisaan yhteisön, joka tukee sinua ponnisteluissasi. Tekstin talo toivoo hakijoita erilaisista taustoista.

Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Työaika on 18,75 tuntia / viikko puolipäiväisessä tehtävässä tai 37,5 tuntia kokoaikaisessa tehtävässä. Edellytämme toiminnan vasta käynnistyessä pääosin lähityötä Tekstin talossa, mutta osa työstä voidaan erikseen sovittaessa tehdä etätyönä. Työ edellyttää satunnaista ilta- ja viikonlopputyöskentelyä, mutta pääsääntöisesti tarjoamme sinulle joustavia ja elämäntilanteeseesi mukautuvia työaikoja.

Palkka tehtävän alussa on 2600€/kk kokoaikaisesta työtä tai 1300 €/kk osa-aikaisesta työtä. Työsuhteessa noudatetaan 4 kk:n koeaikaa.

Hakuaika tehtävään on 1.–20.3.2023. Jatkoon pääsystä ilmoitetaan viimeistään 24.3., haastattelut järjestetään 30.3.–4.4. ja valinnasta ilmoitetaan 19.4.  Toukokuussa järjestetään palkallista perehdytystä yhdessä sovittavina aikoina. Tehtävä alkaa 1.8. tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja antaa Tekstin talon toiminnanjohtaja Laura Serkosalo
to 9.3. klo 9–15 ja pe 17.3.  klo 9–15
p. 044 2305 044 tai laura.serkosalo@tekstintalo.fi

Hae tehtävään lähettämällä CV:si, hakemuksesi sekä ennakkotehtävä osoitteeseen info@tekstintalo.fi viimeistään 20.3. klo 24.

Ennakkotehtävä

Kirjoita lyhyt teksti Tekstin talon avajaisista (max. 2000 merkkiä välilyönteineen), kuvaile tekstissäsi avajaisten tuotantoa ja/tai tiedotusta.