Siirry pääsisältöön
Edellinen
Seuraava
Uutiset 11.06.2024

Tekstin talo täyttyy Pride-ohjelmasta 24.-28.6.

Tekstin talo täyttyy Pride-ohjelmasta 24.-28.6.

Tekstin talo on vuoden 2024 Helsinki Priden virallinen yhteisökumppani. Helsinki Pride -viikkoa vietetään 24.-30.6.2024, ja Tekstin talossa on sateenkaariohjelmaa Pride-viikon maanantaista perjantaihin.

Ohjelmaa haettiin avoimen haun kautta, ja ehdotuksia saatiin runsaasti. Luvassa on muun muassa keskusteluita ajankohtaisista queer-näytelmistä sekä aktivistien hyvinvoinnista, runo-, tanssi- ja videoteoksia, työpajoja, yhteiskirjoitussessio, Paul B. Preciadon teos Voiko hirviö puhua? luettuna ääneen sekä Tekstin talon oma open mic. Tutustu koko ohjelmaan osoitteessa tekstintalo.fi/pride2024.

"Olemme erittäin ylpeitä yhteisökumppanuudesta Helsinki Priden kanssa. Oli myös ilo nähdä, kuinka monipuolisia tapahtumaehdotuksia saimme avoimen haun kautta," kertoo Tekstin talon tuottaja Mira Eskelinen.

HELSINKI PRIDE 2024

Pride-kuukautta juhlitaan koko kesäkuun ajan! Helsinki Pride -viikkoa vietetään 24.–30.6.2024, ja kulkue ja puistojuhla toteutuvat tuttuun tapaan Pride-viikon lauantaina 29.6.2024.

VUODEN 2024 TEEMA

Vuoden teema on Rauha ja Toivo. Rauha on kaikkien yhteiskuntien ja yksilöiden oikeus. Toivoa tarvitsemme erityisesti silloin, kun rauha ei ole itsestäänselvyys. Toivo valaa uskoa tulevaisuuteen sekä ennen kaikkea antaa voimaa tavoitella meille kuuluvia oikeuksia ja oikeudenmukaisempaa maailmaa.

Rauhaa on saada kasvaa juuri sellaiseksi kuin on. Rauhaa on olla ylpeä omasta identiteetistä ja kehosta. Rauhaa on saada rakastaa ketä haluaa. Rauhan rikkomiselle tai kyseenalaistamiselle ei tule antaa yhteiskunnassamme yhtään sijaa.

Ihmisoikeuksien merkitys korostuu aikana, jolloin epävarmuus ja konfliktit koettelevat kaikkia, mutta etenkin jo valmiiksi haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä. Toivo on yhteisössä, toisissa ihmisissä. Helsinki Pride -yhteisön tehtävä on luoda ja ylläpitää toivoa silloinkin, kun se tuntuu vaikealta, kun ympäröivän maailman viesti on satuttava. Rauha ja toivo syntyvät tekojen kautta, ylpeydellä ja yhdessä.

Muita uutisia